Nainen tekee töitä kannettavalla tietokoneella parvekkeella taustalla kaunis sumuinen maisema

Vastuullisuus

Mielikuvitustoimisto tukee palveluillaan suomalaisia yrityksiä kestävän kehityksen matkalla. Otamme askelia yhdessä asiakkaidemme kanssa, YK:n Agenda 2030:n tavoitteet ohjenuoranamme.

Omaa matkaamme peilaamme taloudellisen vastuun, yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja ympäristön näkökulmista.

Luovuutta, ei materiaa

Mielikuvituksen maailmassa materian tarve on vähäinen. Työmme ei vaadi erillistä toimitilaa, valtaosa kokouksista hoituu etäyhteyksin ja tapaamistarpeisiin vastaa parhaiten tilavuokraus.

Toimistokalusteemme ovat kierrätettyinä hankittuja ja tuulisähköllä käyvä laitekantamme sisältää vain välttämättömimmän. Päätös luopua tulostimista on pienentänyt paperijätteen määrää merkittävästi. Hakukoneena käytämme Ecosiaa, joka lahjoittaa 80 % mainostuloistaan puiden istuttamiseen.

Pyrkimys ekologisuuteen näkyy pienimmissäkin arjen valinnoissa. Kuljemme pääosin lihasvoimin ja kaikki toimiston jäte lajitellaan ja kierrätetään. Mielikuvitustoimisto puhdistuu zero waste -tuotteilla ja jatkossa kokeilemme siivoukseen kemikaalitonta otsonoitua vettä.

 

Aina vain pienempi hiilijalanjälki

Mielikuvitustoimiston lähitulevaisuuden tavoitteena on pienentää hiilijalanjälkeämme edelleen vaihtamalla palvelimemme kotimaiseen, hiilineutraaliin tai -negatiiviseen vaihtoehtoon.

Toiminnan vakiinnuttua Mielikuvitustoimisto lahjoittaa vuosittain osan liikevoitosta luonnonsuojeluun. Lahjoituskohteet valitaan tilikausien päättyessä.

Ympyrä jossa lukee Ympäristövastuu ja kuva hehkulampusta jonka ympärillä on vihreitä lehtiä ja sisällä on maapallo
Ympyrä jossa lukee Ympäristövastuu ja kuva hehkulampusta jonka ympärillä on vihreitä lehtiä ja sisällä on maapallo

Osallisena, nähtynä ja kuultuna

Mielikuvitustoimistossa ei ole muottia ihmisyydelle, vaan jokainen kohdataan omana itsenään, rehellisyydellä, ystävällisyydellä ja kunnioituksella. Monimuotoisuuden huomioiminen on myös osa suunnittelutyötämme.

Tarjoamme työharjoittelu- ja työkokeilupaikkoja myös vaikeasti työllistyville lahjakkuuksille. Yhteistä työtaivaltamme turvaavat yrittäjän sosiaalialan kokemus ja koulutus.

 

Tavoitteena yhdessä vaikuttaminen

Haluamme vaikuttaa tulevaisuuden suuntaan verkostoitumalla erilaisten vastuullisten toimijoiden kanssa.

Mielikuvitustoimisto on Pohjoismaiden suurimman yritysvastuuverkoston FIBS:n jäsen. Jäsenyyden avulla takaamme vastuullisuusosaamisemme ajantasalla pysymisen, kehittymisen sekä syventymisen.

Kiekko jossa lukee ympäristövastuu jonka keskellä kuva kolikkopinoista

Kestävää liiketoimintaa luomassa

Mielikuvitustoimistolle tehokkuus ei tarkoita liukuhihnatyötä tai maksimaalisen voiton tavoittelua, vaan omistautumista asiakkaamme tavoitteiden toteuttamiselle. Tilapäisratkaisujen sijaan luomme aikaa kestäviä, vastuullisuuden eri osa-alueet kattavia kokonaisuuksia.

Vahvuutemme on arvomaailmamme jakavat yrityskumppanit. Valitsemme jokaiseen projektiin asiakkaamme yksilöllisten tarpeiden mukaiset osaajat. Luottamuksellisen suhteen eri osapuolten välille luo avoin ja läpinäkyvä toimintakulttuuri.

Sitoudumme omalta puoleltamme salassapitosopimukseen jo tarjouksemme hyväksymisen yhteydessä. Haluttaessa laadimme yhteistyöstä tapauskohtaisen, laajemman NDA-sopimuksen. Sähköiset materiaalit säilytämme varmuuskopioituina suojatuilla palvelimilla.

 

Tavoitteena toimeentulon tuominen

Pitkällä aikavälillä näemme Mielikuvitustoimiston liiketoiminnan tuovan toimeentuloa monialaiselle yhteistyöyritysten verkostolle ja tuottavan arvoa asiakkaidemme liiketoiminnalle.

Ympyrä jossa lukee Ympäristövastuu ja kuva hehkulampusta jonka ympärillä on vihreitä lehtiä ja sisällä on maapallo

Pin It on Pinterest